13 december 2021

Alix blikt terug

Wat een heftig jaar voor de wereld. Een volledig jaar met maatregelingen, beperkingen, incidenten en verwarring rondom corona. Ik moet zeggen dat het ergens ook wel weer went. Ik laat het over me heen komen en maak alleen plannen die relatief makkelijk verzet kunnen worden.

Goed, genoeg over corona. Want persoonlijk heb ik namelijk een heel goed jaar gehad! Met name op het gebied van werk heb ik enkele mijlpalen behaald. Mijn collega’s hebben me aan het begin van de zomer opgegeven voor de Topperverkiezing. Dat is een verkiezing die georganiseerd wordt door SBCM, een organisatie die zich inzet voor een inclusieve arbeidsmarkt. Mijn collega’s hadden me genomineerd omdat ze vinden dat ik de afgelopen twee jaar ontzettend gegroeid ben in mijn werk en als persoon. Ik kan beter met kritiek omgaan, ben veel minder overprikkeld, kan veel beter schakelen tussen verschillende taken en ben precies en nauwkeurig in mijn werk. En wat blijkt? Ik heb de Topperverkiezing gewonnen voor Regio Midden! We kregen taart op werk en ik heb een cadeaubon gekregen. Daarnaast ben ik recentelijk geïnterviewd voor een item dat SBCM op de website gaat plaatsen. Ik had niet verwacht dat ik zou winnen en het voelt echt als een extra waardering voor mijn werk.

De tweede grote mijlpaal van dit jaar: ik heb een vast contract gekregen! Daar ben ik echt super trots op. Een vast contract is belangrijk voor “grotemensendingen” in het leven, zoals het verkrijgen van een hypotheek. Daarnaast laat het zien dat mijn werkgever vindt dat ik mijn werk goed doe en vertrouwen in mij heeft. Ik heb er de afgelopen jaren hard voor gewerkt en ben heel trots op mezelf dat ik dit bereikt heb.

Voor iedereen die dit leest en denkt “dat lukt mij nooit..!”: Zoek een werkgever die met je meedenkt over wat je wel en niet kan. Vraag om een vast aanspreekpunt of contactpersoon op de werkvloer, bij wie je je veilig genoeg voelt om alle vragen te stellen. En, wees eerlijk over wat je moeilijk vindt. Het is niks schaamtevols om toe te geven dat iets niet lukt, of dat je hulp nodig hebt. Fijne feestdagen allemaal!


*Dit is een ervaringsverhaal van Alix, sinds een aantal jaar gediagnosticeerd met een Autisme Spectrum Stoornis. Door het delen van ervaringen probeert ze anderen te helpen.

#ervaringsblogalix #ervaringsblog #delenvanervaringen #inontwikkeling #Prodeba

Prodeba zorghulp

Kom je er niet uit?
Neem dan contact met ons op.