6 juni 2024

Prodeba en JINC

Bij Prodeba geloven we dat ieder kind talenten heeft en gelijke kansen verdient. Daarom zijn we trots om deel te nemen aan het geweldige initiatief van JINC: Baas van Morgen. Dit programma biedt jaarlijks honderden kinderen de kans om te ervaren hoe organisaties werken en hoe het is om directeur te zijn voor een dag. Ook dit jaar zijn we weer van de partij!

Terugblik op Baas van Morgen 2023

Vorig jaar kreeg Gerta de unieke kans om voor één dag de rol van directeur over te nemen. Ze maakte kennis met verschillende afdelingen binnen Prodeba en dacht mee over een actueel vraagstuk. Gerta reflecteerde enthousiast op haar ervaring:

“Ik ben erachter gekomen dat je als directeur niet alleen werkt. Je doet eigenlijk alles samen met andere collega’s! Ik vond het heel leuk om veel verschillende mensen te ontmoeten en te weten te komen wat zij allemaal doen binnen de organisatie. Het was een hele leerzame dag!”

Vooruitblik op Baas van Morgen 2024

Vandaag, donderdag 6 juni hebben we weer meegedaan met Baas van Morgen en dit keer is Julia onze baas van morgen! Julia is samen met Kim Verburg aan de slag gegaan met een interessant en belangrijk vraagstuk: hoe cliëntvriendelijk is Prodeba vanaf het moment van binnenkomst tot aan de wachtkamer? Dit sluit perfect aan bij onze kernwaarden: dichtbij, krachtig, passie en vooruitstrevend.

Julia krijgt de kans om een dag lang de organisatie te verkennen en verbeterpunten te identificeren. Ze heeft een budget gekregen om haar ideeën te implementeren en deze aanpassingen ’s middags aan de directie (en betrokken collega’s) te presenteren. Deze unieke dag biedt niet alleen Julia een waardevolle ervaring, maar helpt ons ook om Prodeba nog beter te maken voor onze cliënten.

Hoe Julia het heeft ervaren?

‘’Kijken hoe het echt is en samen aan het werk gaan vond ik heel leuk om te doen. Leuk om de organisatie te leren kennen en advies te mogen geven om vervolgens ook het advies te mogen uitvoeren! ‘’

Bliksemstages bij Prodeba

Naast het Baas van Morgen-initiatief organiseren we ook bliksemstages in samenwerking met JINC. Hoe kies je eigenlijk wat je later wil worden, als je nog niet weet wat de mogelijkheden zijn? Leerlingen van de basisschool en het vmbo ontdekken tijdens de bliksemstages welke sectoren en beroepen er bestaan en wat past bij hun interesse.

Op 17 mei ontvingen wij groep 8 (10 leerlingen) van basisschool de Viersprong uit Leiden. Onze collega’s van verschillende afdelingen zorgden ervoor dat de kinderen meer informatie kregen over wat de zorg bij Prodeba te bieden heeft. Naast dat het een leerzame ochtend was, was het ook nog eens heel gezellig. Zeker voor herhaling vatbaar!

Waarom dit initiatief belangrijk is

Met Baas van Morgen willen we niet alleen Julia, maar ook alle kinderen laten zien dat hun stem en hun ideeën ertoe doen. Dit initiatief stelt hen in staat om hun talenten te ontdekken en hun potentieel te realiseren. Bij Prodeba zetten we ons in voor alle kinderen en hopen we dat onze deelname aan Baas van Morgen anderen inspireert om hetzelfde te doen. Samen kunnen we een verschil maken en bijdragen aan een inclusieve en liefdevolle toekomst voor iedereen.

Prodeba zorghulp

Kom je er niet uit?
Neem dan contact met ons op.