Begeleiding

Prodeba biedt gespecialiseerde begeleiding aan kinderen en (jong)volwassenen in de leeftijd van ongeveer 0 tot 35 jaar met (een vermoeden van) psychiatrische problematiek (GGZ) en bijkomende problematiek.

Terug naar alle diensten

Wat is begeleiding?

Begeleiding is de ondersteuning die je krijgt als je vastloopt; thuis, op school of ergens anders. Bij het begeleiden van kinderen, jongeren en jongvolwassenen is het van belang de context waarin iemand opgroeit mee te nemen. De zorg die Prodeba biedt wordt dan ook geboden vanuit een systemisch denkkader. Dit betekent dat we je hulpvraag bekijken op meerdere gebieden, denk aan je schoolsituatie, je thuissituatie, maar ook vrije tijd en werk.

Vanuit dit denkkader wordt in de begeleiding gewerkt aan de hand van het competentiemodel. Om je goed te kunnen ontwikkelen is het van belang dat je voldoende vaardigheden hebt om bijvoorbeeld in het gezin, thuis, op school of in andere (leef)situaties te kunnen functioneren. Ook kan het zijn dat ouders begeleid worden zodat jij je beter kan ontwikkelen (zie gezinscoaching). De hulpvragen die je hebt kunnen bijvoorbeeld gaan over contact met anderen, hoe communiceer je, hoe reguleer je je emoties en hoe vergroot je je zelfredzaamheid. 

Tanja Appels Prodeba zorgprofessional

Klik op een van onderstaande buttons om direct contact met ons op te nemen!

Prodeba zorghulp

Kom je er niet uit?
Neem dan contact met ons op.