Verwijzen naar Prodeba

Verwijzen en consultatie

Prodeba biedt verschillende vormen van specialistische zorg vanuit verschillende financieringsvormen in zo’n 60 gemeenten in het westen van het land. Voor meer informatie over ons aanbod en de zorg regio’s kunt u altijd contact met ons opnemen.

Voor alle vormen van specialistische jeugdhulp aan kinderen en jongeren onder de 18 jaar, is een verwijzing nodig van het lokale team van de gemeente zoals jeugd- en gezinsteams; een huisarts of een gecertificeerde instelling. 

Vanaf 18 jaar is er voor een verwijzing naar specialistische (groeps)begeleiding of beschermd wonen is een WMO-beschikking nodig. Een verwijzing van de huisarts of medisch specialist is nodig voor het aanmelden bij ons diagnostiek en behandelteam. Verwijzen kan veilig via zorgdomein of beveiligd via ons mail- of postadres. 

Prodeba heeft voor de diensten diagnostiek en behandeling in 2023 contracten met onderstaande zorgverzekeraars.

ZorgverzekeraarMerken die hieronder vallen
VGZUMC, IZA, Univé, ZEKUR, VGZ, Bewuzt, IZ
Collectiviteit: Besured, National Academic
Promovendum
Menzis*Anderzorg, Hema, Menzis, VinkVink
DSWStad, DSW (InTwente)
ONVZ
EUcareAevitae
Achmea*De Friesland, FBTO, Interpolis, Zilveren Kruis
Zorg en ZekerheidAZVZ, Zorg en Zekerheid

bijgewerkt op 22 juni 2023
*clientenstop ivm budgetplafond

Voor vragen of inhoudelijk overleg kunt u contact opnemen met de aanmeldcoördinatie. Zij denken graag mee over welke hulp het meest passend is. De aanmeldcoordinatoren zijn iedere werkdag tussen 08:30 – 12:30 uur telefonisch bereikbaar voor consultatie en overleg via telefoonnummer 088-120 33 00. Ook zijn zij per e-mail bereikbaar op zorgaanvraag@prodeba.nl.

Prodeba zorghulp

Kom je er niet uit?
Neem dan contact met ons op.