Beschermd wonen

Prodeba biedt beschermd wonen en begeleid wonen voor (jong)volwassenen met autisme of aanverwante problematiek binnen de GGZ (psychiatrie). Er kan sprake zijn van comorbiditeit. Het woonconcept is ontwikkelingsgericht en traint naar zelfstandig wonen.

Terug naar alle diensten

Voor (jong)volwassen cliënten

De woonvormen van Prodeba zijn bestemd voor (jong)volwassen cliënten tussen de 18 en 30 jaar (met uitloop tot 35 jaar bij uitstroom) die hulp nodig hebben bij dagelijkse activiteiten en voor wie zelfstandig wonen nog niet mogelijk is.

In vijf jaar (meer) op eigen benen

Deze jongvolwassenen zijn toe aan een volgende levensfase. Ze willen net als andere leeftijdsgenoten een eigen plek en (meer) op eigen benen komen te staan. In maximaal vijf jaar doorlopen zij bij Prodeba een programma waarin zij werken aan maximale zelfstandigheid. Dit strekt zich uit van intensieve, ongevraagde en ongeplande zorg in de beginfase, tot steeds meer zelfstandigheid in de laatste fase.

Zoveel mogelijk regie over eigen leven

Onze woonvormen werken op basis van scheiding van zorg en wonen. De bewoners betalen zelf de huur en servicekosten en voorzien zelf in hun levensonderhoud. Zij houden op deze manier zoveel mogelijk regie over hun leven. Ze worden uitgedaagd de zaken die zij zelf kunnen, zelf te blijven doen, zoals boodschappen doen en budgetteren. Dit versterkt het gevoel van eigenwaarde. Bewoners kunnen binnen de kaders van het programma oefenen met zaken die zij niet kunnen, of die niet meteen goed gaan, zoals elke maand de huur betalen of het aanvragen van huurtoeslag. Samen met hun begeleiders vinden zij een oplossing als het fout gaat.

Tanja Posthumus Prodeba zorgprofessional

Klik op onderstaande button om direct contact met ons op te nemen!

Prodeba zorghulp

Kom je er niet uit?
Neem dan contact met ons op.