Schoolbegeleiding

Prodeba helpt leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben een passende plek te behouden in het regulier of speciaal onderwijs. Dit gaat om individuele begeleiding op school voor leerlingen die gedragsmatig niet mee kunnen komen in de klas. Het doel van deze begeleidingsvorm is om knelpunten op te lossen, zodat cliënten zelfstandig kunnen functioneren in de klas.

Terug naar Begeleiding

Individuele afstemming

We stemmen de begeleiding zorgvuldig af op de individuele situatie van de cliënt. Naar behoefte kan er bijvoorbeeld begeleiding gegeven worden op vrije momenten als pauzes, tijdens gymnastieklessen, of in de klas bij taakgericht werken.

Samenwerking onderwijs en zorg

De docent en de begeleider van Prodeba werken nauw samen. De docent is verantwoordelijk voor de didactiek en Prodeba ondersteunt de cliënt op pedagogisch gebied. Wij werken hiervoor met een methodiek die deze ontwikkeling faciliteert in vier fases. Ouders en de docent worden actief betrokken.

Gebundelde zorg

Naast ambulante begeleiding op individuele basis biedt Prodeba binnen verschillende scholen ook gebundelde zorg. Hiernaast zijn er verschillende combinaties van zorg-onderwijs en onderwijs-zorg beschikbaar voor situaties waarin meer zorg nodig is.

Tanja Posthumus Prodeba zorgprofessional

Klik op onderstaande button om direct contact met ons op te nemen!

Prodeba zorghulp

Kom je er niet uit?
Neem dan contact met ons op.