Specialistische GGZ

Prodeba biedt binnen de specialistische GGZ behandeling voor kinderen en (jong)volwassenen tot en met 23 jaar. Voor cliënten in zorg is er de mogelijkheid behandeling te ontvangen tot 30 jaar. De behandelingen van Prodeba zijn altijd evidence based.

Terug naar Behandeling

Behandelaanbod

Prodeba biedt verschillende vormen van evidence based behandeling voor verschillende leeftijden.

Behandelaanbod voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar en (aanstaande) ouders. Het aanbod is gericht op de ontwikkeling van het kind en een zo goed mogelijke hechtingsrelatie met de ouder(s).

Behandelaanbod voor kinderen en tieners van 6 tot 16 jaar. De behandeling richt zich met name op ontwikkelingsstoornissen, psychiatrische problematiek en problemen in de opvoeding en op school.

Transitiepsychiatrie is bedoeld voor jongeren en jongvolwassenen van 16 tot 25 jaar met psychiatrische problematiek. De focus ligt op de ontwikkeling van zelfstandigheid, autonomie en identiteit.

Specifieke behandelingen die Prodeba biedt, zijn onder andere:

Regiebehandelaar

Elke cliënt heeft een regiebehandelaar. Deze is inhoudelijk verantwoordelijk. De regiebehandelaar stelt een behandelplan op in samenspraak met de cliënt en diens ouder(s)/verzorger(s) (informed consent). We hanteren hiervoor het model van shared decision making. Dit betekent dat wij keuzes voorleggen ten aanzien van de behandeling en gezamenlijk besluiten hoe de behandeling eruit zal zien.

Samenwerken

Het doel van de behandeling is dat de cliënt zich beter gaat voelen en gemakkelijker om kan gaan met uitdagingen en problemen. In overleg met de cliënt werken we samen met ouders/verzorgers en andere belangrijke mensen uit het persoonlijke netwerk van de cliënt.

Indien van toepassing werken we ook nauw samen met de ambulante begeleiding of andere betrokken professionals. Dit zorgt ervoor dat Prodeba snel extra hulp kan inschakelen, of weer af kan bouwen.

Locatie

Behandeling vindt plaats op de locaties in Leiden, Delft en Hoofddorp. De meeste gesprekken zijn individueel of samen met het gezin. Uitgebreide informatie over de behandeling wordt verstrekt door de behandelaar.

Tanja Posthumus Prodeba zorgprofessional

Klik op onderstaande button om direct contact met ons op te nemen!

Prodeba zorghulp

Kom je er niet uit?
Neem dan contact met ons op.