Beschermd wonen light

Beschermd Wonen Light is een samenwerking van Prodeba, Cardea en de Binnenvest. Beschermd Wonen Light is bedoeld als tussenvorm tussen beschermd wonen en zelfstandig wonen.

Terug naar Beschermd wonen

Uitstroom binnen twee jaar

Beschermd wonen light wordt aangeboden op verschillende locaties in Leiden en omstreken. In de panden wonen cliënten van de drie zorgorganisaties. Het gaat om (jong)volwassenen die binnen maximaal twee jaar kunnen uitstromen naar een (meer) zelfstandige woonvorm. De bewoners worden begeleid vanuit de eigen zorgorganisatie. Zij kunnen terugvallen op de ervaringsdeskundige huisbeheerder. Fysieke begeleiding gebeurt op afspraak en er is er is 24 uur per dag een zorgprofessional bereikbaar.

Regiobinding rond Leiden

Het project is bedoeld voor jongvolwassenen met regiobinding (rond Leiden). Bewoners die vanuit Prodeba op een van de locaties wonen hebben autisme of aanverwante problematiek. Op het moment van instroom zijn zij 18 tot 32 jaar oud en hebben zij de potentie om binnen maximaal twee jaar (afhankelijk van instroomleeftijd) zelfstandig te kunnen wonen. 

Werkwijze

Prodeba, Cardea en de Binnenvest kunnen bewoners aandragen voor Beschermd wonen light. Er is hiervoor samenwerking tussen de aanmeldcoördinatoren van de drie organisaties en de gemeente. In overleg met de betrokken gedragsdeskundigen wordt vervolgens besloten wie er geplaatst wordt. De match tussen bewoners staat hierbij voorop.

Tanja Posthumus Prodeba zorgprofessional

Klik op onderstaande button om direct contact met ons op te nemen!

Prodeba zorghulp

Kom je er niet uit?
Neem dan contact met ons op.